Pastilla (hartige taart) met nasigroenten en nog veel meer

Met nasigroenten dus, maar ook met kip, ei, filodeeg en…


Nodig: 

6 vellen filodeeg

Zak (450 gr) nasigroenten met pepertje (heel fijn gesneden)

2 teentjes knoflook gesnipperd

Als in huis: stukje gember gesnipperd

Paar eetlepels Raz al hanout kruiden (niet te voorzichtig zijn)

300 gr kipdijfilet in hele kleine stukjes gesneden.

4 eieren

Sojasaus


Gisteren aten we een hartige taart die vele namen mag hebben en met een enorme variëteit aan ingrediënten gemaakt kan worden. Deze keer een fusie van nasigroenten met marokkaanse kruiden. Verrassend lekker! 


Wat te doen?

Verwarm in een hapjespan wat olijfolie en laat daarin de knoflook, pepertje, gember en de raz al hanout geuren. Snijd de kip in kleine stukjes en zout en peper ze. Voeg de kip bij de kruiden en bak even aan. Dan de groenten. Even laten garen en afblussen met 2 el sojasaus. Ff doorbakken en van de warmtebron afhalen. 


Zo kan het rustig een tijdje blijven staan. Hoeft niet, maar mag dus wel.


Kluts de eieren en voeg 1 el sojasaus toe.


Leg op de bodem van een springvorm een stuk bakvrij papier (om te voorkomen dat de inhoud gaat lekken. Bekleed de vorm een beetje kruislings met enkele vellen filodeeg. Ze hangen over de rand: geen paniek, dat is de bedoeling (zie foto). Als zo de hele bodem en zijkant bedekt is, doe je het groenten/kipmengsel in de vorm en giet op het laatste het ei eroverheen.


Leg er een vel filodeeg op en vouw de overhangende delen over elkaar (naar het midden toe). Bestrijk de taart met wat olijfolie.


Bak de taart in de oven op 175 gr ongeveer een minuut of 40. Let op: als de taart te donker dreigt te worden, dan afdekken met alufolie.


Alternatief: 

  • Voeg wat gehakte cashewnoten toe aan het groentenmengsel.
  • Serveer met verse koriander of (als je daar - net als ik - niet van houdt) met verse peterselie
  • Vervang de kip door tempeh of een ander vegetarisch alternatief
  • Kijk in de koelkast en maak ‘m met de voorhanden restjes



Resultaat: een prachtige taart om je vingers bij af te likken


Enne…filodeeg is minder vet dan bladerdeeg en is prima in te vriezen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0