Wraps zonder vlees!

Laatst verzuchtte ‘de zus’ dat ze graag vaker ‘zonder vlees’ zou willen eten, maar dat ze nog weinig geschikte recepten kende, waarbij het vlees door (haar) manlief niet gemist zou worden. Nu is het zo dat ik daar ook al een tijdje naar op zoek ben en inmiddels een paar van dat soort recepten gevonden heb en natuurlijk wat naar mijn hand gezet. Speciaal voor ‘de zus’ deze keer een recept voor ‘wraps waarbij echt niemand het vlees mist’. Je hebt behoorlijk wat ingrediënten nodig, maar dan wordt het ook heel kruidig, gezond én voedzaam.

 

Wat moet je in huis hebben? 1 pak volkorenwraps (6 stuks) 1 rode paprika (in stukjes), 2 stengels bleekselderij (optioneel) in boogjes, stuk of 15 verse snacktomaatjes of half blikje tomaten (niet te veel, anders wordt het geheel te nat)! 1 blik (zwarte) bonen (afgespoeld en uitgelekt), 1 rood pepertje (zonder zaadjes maar met zaadlijst; gesnipperd), een gedroogd pepertje kan eventueel ook, 1 ui (gesnipperd), paar teentjes knoflook (gesnipperd), 150 gr roomkaas naturel, zakje geraspte pittige kaas (200 gr) om te gratineren, bosje peterselie, zure room, olijfolie en qua kruiden: 

kurkuma, gerookt paprikapoeder, chilipoeder (piepklein beetje ivm pepertje) en zout 

 

En wat moet je doen? Verwarm de olie in een hapjespan en voeg de kruiden en het pepertje toe. Alles naar smaak. Ik houd wel van flink wat kurkuma. Als de kruiden lekker geuren, bak de ui en de knoflook rustig aan. Voeg de bleekselderij toe en daarna de paprika. Voeg naar smaak wat zout toe. Dan de tomaatjes en laat alles rustig een minuut of 10 pruttelen. Het moet beetgaar zijn. Voeg op het laatst de roomkaas toe (goed doorroeren) en daarna de bonen en warm nog even op.

 

Over verwarmen op ongeveer 170 graden. Vul de wraps en leg in ovenschaal. Smeer de wraps (zeker aan de zijkanten) nog een beetje in met olijfolie. Dan worden ze niet droog. Kaas eroverheen. In de oven en dan is het klaar als alles weer warm is en de kaas gesmolten. Reken op max. een minuut of 15. Serveer met de verse peterselie en de zure room. Het geheel is genoeg voor 2 grote en 3 ‘normale’ eters.  Succes verzekerd! 


P.s. raad de verschillen op de foto met de ingrediënten en mijn overzicht hierboven. Het loopt niet helemaal synchroon 😅.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    De Zus (zaterdag, 24 februari 2024 09:59)

    Bedankt Marijke, dit gaan we zeker binnenkort eens proberen ��.