· 

Weerbericht

We weten allemaal dat een weersvoorspelling onzekerder wordt naar mate het verder in de toekomst ligt. Logisch, immers hoe verder in de tijd, des te meer invloeden de voorspelling in de war kunnen schoppen. Maar dat een weersvoorspelling ook onzekerder wordt naarmate je verder weg komt van De Bilt is wellicht voor velen een eyeopener. Hier in de Euregio hebben we daar inmiddels de nodige ervaring mee en – voor zover we ons al blind zouden willen staren op een weersverwachting – bouwen we dan toch zeker niet op die van de NOS of uit de krant. Wat dan wel? Welnu, manlief kijkt naar boven en vertrouwt op zijn ogen en ik kijk op mijn telefoon en vertrouw op de buienradar en zo komen we samen – en meestal droog - een heel eind. 

 

Ook afgelopen zaterdag zaten ‘ze’ er weer eens naast. In positieve zin weliswaar, want daar waar Gerrit Hiemstra c.s. de hele dag regen hadden voorspeld, hebben wij in de ochtend een prachtige wandeling kunnen maken. Start en finish bij het fort van Barchon (net boven Luik). Een van de forten die de verdedigingslinie van Luik vormde. Zoals een goed fort betaamt, zie je er maar weinig van. De poort en een verdedigingstoren, c’est tout! Maar je ontkomt niet aan het besef dàt het fort belangrijk is geweest in de eerste dagen van zowel WOI als WOII. Verschillende borden met uitleg, een straat vernoemd naar een dappere soldaat en een graf van weer een andere dappere soldaat, laten je dat niet vergeten. 

 

De wandeling (nr. 1702 in de onvolprezen www.wandelgidszuidlimburg.com) gaat over glooiende weilanden en via slingerende, stijgende en weer dalende bospaadjes. En als kers op de taart, zie je bijna niemand. Kortom een aanrader!

Reactie schrijven

Commentaren: 0