· 

You love them, or....

Er was een tijd dat we echt bijzondere producten voor de feestdagen alleen in Belgische supermarkten konden kopen. Maar wie schetst onze verbazing dat onze eigen dorpssuper zomaar een doosje Zeeuwse oesters (meer specifiek: creuses) in het assortiment bleek te hebben. Het was letterlijk één doosje, maar dat maakt niet uit als je net op die ene beslag hebt weten te leggen. Superblij waren we. Wij horen namelijk bij de helft van de mensheid die dol is op oesters. Dat in tegenstelling tot de andere helft die slechts een hoop (dure) snot ervaart.

 

Maar goed….manlief heeft met gevaar voor eigen handpalm de oesters open weten te krijgen. Ook hiervoor geldt dat oefening kunst baart. Let op…..alleen een twist vers gemalen peper toevoegen. GEEN citroensap en ook NIET gratineren. Niks verstoppen, puur de zilte oester. Boterhammetje met gezouten roomboter erbij. Glaasje Chablis. Meer heeft een mens op Eerste Paasdag niet nodig. 

 

Oh ja…elke erotische associatie die (een foto van) de oester bij de lezer oproept, is natuurlijk voor eigen rekening.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jacqueline De Haan (zondag, 02 mei 2021 07:31)

    Maurice en ik hebben laatst de portugeze oesters ontdekt, heerlijk. Marijke ik heb weer een leuk wit wijntje uit Carlifornia ontdekt een Chauvignon, er staat een flesje voor je klaar,dus als je in de buurt komt, of een knipbeurt krijgt. De witte wijn is rond, zacht en delicaat��