Op naar Suopma

We nemen afscheid van Noorwegen. Dag water en bergen, bergen en water en omrijden. Nog een laatste blik op het prachtige kerkje van Karasjok. Aardig weetje: In Karasjok zetelt het Parlement van de Sami in Noorwegen. Een laatste groet aan de lingonberry, die hier werkelijk overal groeit en bijna bij alles wordt gegeten. We stoppen nog één keer op een Noorse parkeerplaats. Daar blijk je - gewoon langs de weg - zomaar de sterkte van je ogen te kunnen nakijken. Grappig toch! Helaas functioneert het bord ook als soort van schietschijf. Da’s weer minder! 

Op naar Finland (Suopma in het Samisch), ons derde land in deze vakantie. Het landschap begint langzaam maar zeker te verkleuren richting herfsttinten: Indian Summer in Scandinavië. En anders dan het Zweeds en Noors, dat lezend nog enigszins is te volgen, is het Fins voor mij echt abacadabra. Levert leuke taalpuzzeltjes op, daarover hopelijk een dezer dagen meer. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    De Zus (vrijdag, 30 augustus 2019 20:19)

    Leuk om zo mee te genieten van jullie vakantie. Kort en bondig in je verhaal, paar mooie foto’s erbij, prima om het zo te volgen.