Noordkaap

Vandaag naar het meest noordelijke punt van onze reis: de Noordkaap. Die blijkt na raadpleging van wikepedia dus niet het meest noordelijke puntje van het Europees continent te zijn. Hebben ze koning Oscar II in 1873 lelijk bij de neus genomen. Heeft die goeie man op de verkeerde plek een standbeeld laten oprichten. 

Zoals het een goed ‘noordelijkst’ punt betaamt, is de site toeristisch en matig interessant. Een wereldbol voor een selfie en een kunstwerk gemaakt door kinderen uit alle werelddelen voor de broodnodige verbroedering. Twee trollen die de weg wijzen. Veel zee en hard waaien…..uit je vestje. Maar goed toch maar mooi op het bijna noordelijkste puntje van het Europese vaste land gestaan! Ook voor verschillende zwaar bepakte fietsers blijkbaar de ultieme droom. Al kwam er een bijna niet vooruit tegen de wind en berg op. Misschien vergeten pindakaas te eten.

Vanochtend natuurlijk nog even naar de rotstekeningen in (buiten) het museum in Alta wezen kijken. Ook vroeger waren er - zo te zien - voornamelijk rendieren. 

Onderweg wederom mooie vergezichten. Oh ja, we stoppen niet meer voor rendieren :-)

Reactie schrijven

Commentaren: 0