Wie wat wil zien, moet naar boven

Een van de attracties van Tromsø is het kabelbaanstation Storsteinen. ’s Winters ‘the place to be’ voor het Noorderlicht. Hoogzomer voor de middernachtszon. In augustus ‘slechts’ voor het prachtige uitzicht vanaf de top. Wij zijn er dus in augustus. 

Er zijn twee manieren om er te komen……met de kabelbaan en te voet. Wij zijn stoer en gaan te voet. Een eenvoudige bergwandeling werd ons in de beschrijving beloofd. Wel, als dit een eenvoudige was, dan wil ik nog wel eens een moeilijke meemaken. Dan kom ik zeker te weten nooit boven. Nu moest ik mijn hart al geregeld tot rust laten komen. Misselijkmakend zwaar. Maar goed, eenmaal boven was al het klimleed snel vergeten. Werkelijk een prachtig uitzicht! Naar beneden was ook nog even goed opletten, maar toen hadden we onze rust en diner zeker verdiend. Over diner gesproken....we hebben meer dan geweldig gegeten in ‘Mathallen’. 

Als je eens in Tromsø bent en de Noorse keuken wilt leren kennen, dan raad ik zeker Mathallen aan. Ze weten zelfs van aardappel een culinair hoogstandje te maken! Kun je nagaan wat ze met (duurzame) walvis kunnen!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    H (donderdag, 29 augustus 2019 12:54)

    Volgens mij geniet je van de bovenste plank. Leuke, vlotte blogs.